Друга велика Васкршња акција Делија!

Другу годину заредом организовали смо Васкршњу акцију у којој су учествовали градови и региони ван Београда, а као и прошле године подржали су је момци преко Дрине и у дијаспори.

Учешће у акцији узели су Лазаревац, Ваљево, Владичин Хан, Петровград, Чачак, Сремска Митровица, Шабац, Прибој, Лозница, Поморавље, Северна Србија, Крагујевац, Армија 5, Звечан, Куманово, Нови Сад, Онтарио и Милвоки, Линц, Црна Гора, Ужице, Тимочка Крајина, а очекујемо уплату и из Беча.

Укупна вредност прикупљене помоћи тренутно је око 28.000 евра, а након уплата које очекујемо надамо се да ће достићи и 30.000 евра. У односу на прошлу годину то би било дупло више прикупљеног новца!

Преко 100 људи активно је учествовало у организацији целог пројекта, како прикупљања донација и организовању различитих хуманитарних догађаја, тако и реализације свих појединачних акција. Они су заједничким радом помогли 13 различитих породица из Призрена и околине, Гораждевца, Ораховца, Бањске и Обилића, затим 2 манастира (Брњак и Бањска), цркву у Пасјану, школу у Црколезу и Народне кухиње на КиМ.

Северна Србија и браћа преко океана за Космет

Прошле године удружили смо се са браћом из Америке и Канаде и заједнички прикупили новац за две породице из Велике Хоче. Негде око 6.000 евра успели смо да сакупимо за ову намену. Ове године решили смо да премашимо цифру од прошле године и да се озбиљније позабавимо хуманитарним догађајима на којима смо прикупљали новац. Тако је организовано више дружења и турнира, а крајња цифра била је око 11.200 евра! Браћа преко океана донирала су 4.296 евра, а ми смо прикупили остатак новца.

Новац смо распоредили на следећи начин:

-За проширење фарме свиња за потребе Народних кухиња на КиМ донирали смо 9.000 евра. Било нам је задовољство да помогнемо наше пријатеље који прехрањују преко 2.000 корисника кухиња на Космету. Неколицина нас обишла је фарму и уверила се у одличан рад Народних кухиња на овом простору. Поздрављамо све вредне раднике које смо тамо упознали и желимо им  још боље резултате!

-За породицу Вуксановић из Племетине код Обилића донирали смо око 1.100 евра, те ће заједно са другим донацијама тај износ бити искоришћен за куповину прикључне машине и помоћи им у обрађивању земље. Након што смо посетили Народне кухиње свратили смо и да обиђемо ову породицу. Дочекали су нас домаћински и провели смо заједно неколико прелепих сати. Двориште пуно деце, вредни и радни људи…срце нам је било пуно! Остали смо у контакту са њима желећи да им се још некад нађемо и помогнемо.

-За манастир Брњак наменили смо исто око 1.100 евра не би ли што пре окончали акцију која је покренута почетком године. Заједно са осталима успели смо да изгурамо и овај пројекат и недавно је са рачуна фондације уплаћена и последња рата за монтажни спрат у конаку!

Трудили смо да приликом посете Космету обиђемо што више људи, манастира и цркава, не би ли испунили душе до следећег путовања по светој српској земљи. Отишли смо, али ћемо се и вратити!

ТВРДА ПРИЧА! Нема предаје!

Нема додатних детаља

Уплата донација

Подржите пројекте Добротворне Организације Делије Милвоки и Фондације Делије на Косову и Метохији. Сав прикупљени новац биће уплаћен на рачун Фондације Делије у оквиру нашег следећег пројекта.

Донирајте!

За додатне информације у вези донирања, можете да нам се обратите на: delijemilvoki@gmail.com

Из категорије:

Извештаји
Извештај за 2023. годину!

Помаже Бог драги пријатељи и донатори. Захваљујући вашој огромној подршци, поверењу и новчаним прилозима укупно смо...

Опширније...
Хуманитарни концерт у Милвокију

23. децембра у Културном центру у Милвокију организован је хуманитарни концерт за помоћ деци са Косова и Метхохије...

Опширније...

Све Категорије: