Крећу радови у Витомирици!

Пре неколико година добили смо благослов  да обновимо Цркву Светог Јована у Љевоши надомак Пећи. Међутим, услед огромних потешкоћа на терену, на које нажалост Епархија није могла да утиче, морали смо да одустанемо од тог пројекта. Епископ Теодосије предложио је да сва до тада прикупљена средства усмеримо на обнову Цркве Светог Луке у Витомирици. Тако смо прошле године пред Видовдан уплатили новац и  донирали укупно 20.000 евра.

Пре неколико месеци обишли смо ову светињу која је тешко оштећена и нажалост и дан данас пропада услед тога што кров прокишњава па вода продире у унутрашњост цркве. Зато су нас највише и обрадовале вести да овог лета крећу радови како би се пре свега санирао кров и престала да пропада унутрашњост цркве. Након што кров буде постављен мораће да се направи пауза од неколико месеци како би се у потпуности исушила црква и тек тада ће моћи да се наставе радови и комплетно санира све што је планирано.

Пре неколико дана присустовали смо донаторској вечери коју је организовала Фондација Кнез Витомир, са циљем да прикупи додатна средстава за обнову Цркве Светог Луке. Вечери је присуствовао и Епископ Теодосије који је све присутне обавестио о даљим плановима и планираним радовима.

Имајући у виду износ који је прикупљен и велики број донатора који је учествовао у донацијама желели смо све да обавестимо о томе докле се за сада стигло и какви су планови у будућности. Наравно, надамо се да се ускоро јављамо и са лица места и са новим сликама обновљеног крова на овој дивној светињи!

Да подсетимо - У склопу акције за обнову храма Светог Апостола Луке у Витомирици уплатили смо 6.801 долара (око 6.050 евра) на рачун Фондације Делије.

Нема додатних детаља

Уплата донација

Подржите пројекте Добротворне Организације Делије Милвоки и Фондације Делије на Косову и Метохији. Сав прикупљени новац биће уплаћен на рачун Фондације Делије у оквиру нашег следећег пројекта.

Донирајте!

За додатне информације у вези донирања, можете да нам се обратите на: delijemilvoki@gmail.com

Из категорије:

Извештаји
Извештај за 2023. годину!

Помаже Бог драги пријатељи и донатори. Захваљујући вашој огромној подршци, поверењу и новчаним прилозима укупно смо...

Опширније...
Хуманитарни концерт у Милвокију

23. децембра у Културном центру у Милвокију организован је хуманитарни концерт за помоћ деци са Косова и Метхохије...

Опширније...

Све Категорије: