Срећна слава Делије!

Делије прослављају 26. фебруара (13. фебруара по јулијанском календару) Светог Симеона Мироточивог. Ми смо такође обиљежили нашу крсну славу, као и велики број група из других градова. С обзиром да је био радни дан, у скромној бројци смо присуствујемо светој литургији у нашој Православној цркви у Милвокију. Нек' нам је на здравље и спасење!

*Део разговора са двојицом припадника наше навијачке групе објављен у јубиларном, 1000-том броју “Православља”:

Како и зашто Св. Симеон...

Сматрали смо да то треба да буде српски светац. А Св. Симеона смо изабрали јер се он замонашио пред крај живота, баш због наших навијача који стално говоре: "Где ћу ја у Цркву, грешан сам, поштујем ја то, али..." Онда смо одлучили да то буде Св. Симеон који читавог свог живота ратовао, а пред крај живота отишао у манастир. Дакле, није разлог то што си грешио, јер смо ми људи и грешимо целога живота, да те удаљи од Цркве. Сви смо достојни онолико колико нам Бог буде одредио. Узимање славе је један значајан корак на путу ка томе. То је један од најбитнијих корака, јер много је важно да то буде темељ младим генерацијама. За 10 година, то ће, верујем, бити прави момци који ће бити спремни да се боре за земљу и да буду пример.

Навијачи ће увек да носе и тај минус и плус у себи. Где год је присутна нека велика љубав долази лако до еуфорије. Ми се трудимо да не настрада ни један човек, ма чији навијач био.

Нема додатних детаља

Уплата донација

Подржите пројекте Добротворне Организације Делије Милвоки и Фондације Делије на Косову и Метохији. Сав прикупљени новац биће уплаћен на рачун Фондације Делије у оквиру нашег следећег пројекта.

Донирајте!

За додатне информације у вези донирања, можете да нам се обратите на: delijemilvoki@gmail.com

Из категорије:

Вести
Срећна слава, Делије!

Српска православна црква и верници данас прослављају Светог Симеона Мироточивог...

Опширније...
Помен Синиши Михајловићу

Уз благослов протојереја Радомира Ћутила у недељу, дана 18.12.2022. године након Свете Литургије која почиње у 10:30…

Опширније...

Све Категорије: