За Ораховац и Пасјане

Иза наше организације је много успешних хуманитарних акција. Међутим, без помоћи добрих људи не бисмо могли да спроведемо нити једну хуманитарну акцију. Посебну захвалност дугујемо нашим донаторима који месечним донацијама нашој организацији омогућавају несметану реализацију свих планираних акција. 

Жеља нам је да нам се придружи што више редовних донатора, како бисмо имали што више аутоматских месечних донација. Надамо се да ће нам се придружити сви људи добре воље, који би на месечном нивоу уплаћивали 5, 10, 20 или више долара, свако колико може. Сматрамо да је број месечних донатора најбољи показатељ снаге једне заједнице. Стога, посебан позив упућујемо припадницима наше српске заједнице у Милвокију.

Захваљујући новцу прикупљеном од месчних донација, успели смо да испратимо две веома драге и важне хуманитарне акције. Наиме, уплатило смо 2.500 евра на рачун Фондације Делије за уградњу грејања породици Радовановић из Ораховца и куповину два тримера за Цркву Светог Преображења у Пасјану.

-Уградња грејања за породицу Радовановић из Ораховца-

Павлину Радовановић упознали смо пре неколико година у дворишту породице Шарић из Ораховца. Отпочињали смо акцију у којој смо прикупљали новац за породицу Шарић па смо тако провели неколико сати са њима и њиховом децом. Поред деце Шарића било је и неколико дечака и једна девојчица, а сви су играли фудбал. Оно што нам је одмах привукло пажњу јесте да је та девојчица била убедљиво најбољи фудбалер на терену. Она се бацала, трчала, давала голове, али је и одлично бранила гол. Сања Шарић брзо нам је открила да та девојчица и много лепо пева. Тако смо по први пут чули Павлину. Одмах нам је прирасла к срцу и трудили смо се да са њом одржавамо контакт. Упознали смо је са Миланом Борјаном, њеним омиљеним фудбалером, а упоредо са тим њен глас примећен је широм Србије. Она сада наступа и пева вероватно више него било који други познати певач, а сви њени наступи хуманитарног су карактера. Она месецима прикупља новац за осликавање Цркве у њеном Ораховцу, те је тако прикупила на десетине хиљаде евра. Од манастира Дечани сазнали смо да њена породица прикупља новац за уградњу грејања. Одлучили смо да се прикључимо…

За грејање је потребно преко 4.000 евра, а Фондација Делије учествује са 2.000 евра, за остатак ће се побринути неколико других организација.

-Два тримера за Цркву Светог Преображења у Пасјану-

СПЦО Пасјане и црквени одбор у Пасјану има доста младих људи жељних да помогну цркви и селу. На њихов захтев позвани смо да помогнемо око куповине два тримера како би уређивали црквени простор. Посебно нас радује да у Пасјану имамо младе људе преко којих помажемо доста породица из тог краја. Такође је битно напоменути да у цркви се чувају мошти Свете Босиљке Пасјанске, која је живела у 19.веку а коју су отели Арнаути, и након тога као врло младу након наговарања и мучења убили јер је одбила да се поарбанаси речима:

„Ја своју веру имам. Не треба ми боља, јер је нема. А што се тиче удаје, ја сам већ заручена, ја имам свог заручника. Христос је мој изабраник. Ја само њему припадам, ником другом. Ја се не одричем мога бога и моје свете вере, као ти, коју жалим. Тако се не спасава душа, већ се губи..“

Нема додатних детаља

Уплата донација

Подржите пројекте Добротворне Организације Делије Милвоки и Фондације Делије на Косову и Метохији. Сав прикупљени новац биће уплаћен на рачун Фондације Делије у оквиру нашег следећег пројекта.

Донирајте!

За додатне информације у вези донирања, можете да нам се обратите на: delijemilvoki@gmail.com

Из категорије:

Извештаји
Извештај за 2023. годину!

Помаже Бог драги пријатељи и донатори. Захваљујући вашој огромној подршци, поверењу и новчаним прилозима укупно смо...

Опширније...
Хуманитарни концерт у Милвокију

23. децембра у Културном центру у Милвокију организован је хуманитарни концерт за помоћ деци са Косова и Метхохије...

Опширније...

Све Категорије: