Обнова цркве Светог Луке у Витомирици

Браћо и сестре, овим путем вас позивамо да нам се придружите у акцији прикупљања новчаних средстава за обнову Храма Светог Апостола Луке у Витомирици крај Пећи, Косово и Метохија.

Храм је саграђен 1912. године и носи име посвећено Светом Апостолу Луки. На Лучиндан, јединице тадашње црногорске војске су ослободиле овај крај од робовања под Турцима и самим тим повратили слободу и дух народу.

Скоро па век касније, 1999. године, овај велелепни Храм је оскрнављен и паљен од стране шиптарских терориста. За обнову Храма потребно је 15,000 евра и подухвата реновирање унутрашњости као и одржавање српског гробља који се налази на истом имању.

Акција ће трајати до 14-ог јуна и доступна је свим људима добре воље. Свака појединачна донација у износу од $100 или више, испуњава услов за учествовање у извлачењу томболе и могућност добитка дреса ФК Црвена Звезда, са потписима читавог играчког кадра.

Новчана средства за овај пројекат су успешно прикупљена. Хвала свим донаторима!

Нема додатних детаља

Уплата донација

Подржите пројекте Добротворне Организације Делије Милвоки и Фондације Делије на Косову и Метохији. Сав прикупљени новац биће уплаћен на рачун Фондације Делије у оквиру нашег следећег пројекта.

Донирајте!

За додатне информације у вези донирања, можете да нам се обратите на: delijemilvoki@gmail.com

Из категорије:

Пројекти
Васкршња акција 2023

Трећу годину заредом момци из унутрашњости организују Васкршњу акцију у којој планирају да помогну…

Опширније...
Хуманитарни концерт „За наш Ораховац"

У недељу, дана 04.09.2022. године у 20 часова одржаће се хуманитарни концерт „За наш Ораховац“ који организује Фонда...

Опширније...

Све Категорије: