Потребна помоћ за Цркву Светог Николе у Приштини!

Примили смо молбу од проте Станише из Приштине да се укључимо у акцију и куповину шпорета на дрва, електричног шпорета, фрижидера и печурке за грејање за храм Светог Николе. Све укупно потребно је 153.846 динара, односно нешто преко 1.300 евра.

Након разарања цркве и парохијског дома током погрома 2004. године, у периоду од 2005. до 2007. године изведене су одређене рестаураторске интервенције, и том приликом је поправљен оштећени камен и опека у зидовима, прозори и врата су замењени новим, саниран је кровни покривач, а извршена је и поправка унутрашњости. Радови на обнови, санацији и реконструкцији звоника, крстионице и парохијског дома започети су 2006. године, а окончани 2008. године.

Црква ни данас није безбедна, јер је окружена албанским становништвом, али трајање ове цркве зависи од свих нас који је сећамо и посећујемо.

У то име, одазвали смо се акцији и надамо се да ћемо у што краћем року послати потребан новац за опремање парохијског дома и цркве.

Сви који желе да се придруже то могу да учине на један од следећих начина:

Банковни чекови: Delije Milvoki P.O. BOX 340712 Milwaukee, WI 53234

Пејпал:

Нема додатних детаља

Уплата донација

Подржите пројекте Добротворне Организације Делије Милвоки и Фондације Делије на Косову и Метохији. Сав прикупљени новац биће уплаћен на рачун Фондације Делије у оквиру нашег следећег пројекта.

Донирајте!

За додатне информације у вези донирања, можете да нам се обратите на: delijemilvoki@gmail.com

Из категорије:

Пројекти
Потребна помоћ за Цркву Светог Николе у Приштини!

Примили смо молбу од проте Станише из Приштине да се укључимо у акцију и куповину шпорета на дрва, електричног шпорета..

Опширније...
Потребна помоћ манастиру Светих Архангела!

Манастир Светих архангела код Призрена налази се у кањону реке Призренске Бистрице. Манастирски конак се налази јако...

Опширније...

Све Категорије: