Потребна помоћ за Цркву Светог Николе у Приштини!

Примили смо молбу од проте Станише из Приштине да се укључимо у акцију и куповину шпорета на дрва, електричног шпорета, фрижидера и печурке за грејање за храм Светог Николе. Све укупно потребно је 153.846 динара, односно нешто преко 1.300 евра.

Након разарања цркве и парохијског дома током погрома 2004. године, у периоду од 2005. до 2007. године изведене су одређене рестаураторске интервенције, и том приликом је поправљен оштећени камен и опека у зидовима, прозори и врата су замењени новим, саниран је кровни покривач, а извршена је и поправка унутрашњости. Радови на обнови, санацији и реконструкцији звоника, крстионице и парохијског дома започети су 2006. године, а окончани 2008. године.

Црква ни данас није безбедна, јер је окружена албанским становништвом, али трајање ове цркве зависи од свих нас који је сећамо и посећујемо.

У то име, одазвали смо се акцији и надамо се да ћемо у што краћем року послати потребан новац за опремање парохијског дома и цркве.

Новчана средства за овај пројекат су успешно прикупљена. Хвала свим донаторима! Да подсетимо - У склопу ове акције укупно је прикупљено 3.426,24 долара, дакле знатно више од очекиваног. С обзиром на то, намера је да се одређени новчани износ преусмери за израду мозаика на олтарској прегради у Храму Светог Архангела Гаврила.

Нема додатних детаља

Уплата донација

Подржите пројекте Добротворне Организације Делије Милвоки и Фондације Делије на Косову и Метохији. Сав прикупљени новац биће уплаћен на рачун Фондације Делије у оквиру нашег следећег пројекта.

Донирајте!

За додатне информације у вези донирања, можете да нам се обратите на: delijemilvoki@gmail.com

Из категорије:

Пројекти
Васкршња акција 2023

Трећу годину заредом момци из унутрашњости организују Васкршњу акцију у којој планирају да помогну…

Опширније...
Хуманитарни концерт „За наш Ораховац"

У недељу, дана 04.09.2022. године у 20 часова одржаће се хуманитарни концерт „За наш Ораховац“ који организује Фонда...

Опширније...

Све Категорије: